De 1e slagerij in Nederland met het Beter Leven Keurmerk

Wij zijn Keurslager Jellema, met een ambachtelijke slagerij in zowel Klazienaveen als Emmen. Iedere dag zijn we bezig met onze passie voor dit mooie vak, maar dat is niet het enige... Wij zijn ook de eerste slagerij in Nederland die van de Dierenbescherming het Beter Leven Keurmerk heeft gekregen!

Wellicht denkt u; De eerste? Het Beter Leven Keurmerk is toch niets nieuws? Dat klopt! Maar wij zijn écht de eerste slagerij in Nederland met dit keurmerk. Wij hebben het Beter Leven Keurmerk ontvangen voor ons varkensvlees, rundvlees en de kip!

Waarom kiezen wij eigenlijk voor het Beter Leven Keurmerk

  • Het dierenwelzijn wordt nauwlettend in de gaten gehouden. En dierenwelzijn staat bij ons hoog in het vaandel!

  • De kwaliteit van ons vlees is gegaran- deerd in orde. Het Beter Leven Keurmerk bevestigt dit.

  • Ons vlees heeft, mede door de goede zorgen, een heerlijke smaak.

  • We werken graag mee aan een wereld waarin met respect wordt omgegaan met de dieren. Dat is beter voor ieder- een; mens, dier en milieu.

  • Het voer van de onze varkens is GMO vrij

Beter Leven Keurslager Jellema

Nieuwsbericht oktober 2019

KLAZIENAVEEN - Klanten van Keur Slagerij Jellema, in Klazienaveen en Emmen kunnen sinds heden kiezen voor producten die diervriendelijker zijn geproduceerd. Het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming staat daarvoor garant. Bij Keur Slagerij Jellema gaat het om Varkensvlees, Kip en Rundvlees.

Weten dat het dier een beter leven heeft gehad, van boer tot slacht, dat vinden wij belangrijk! Daarom zijn we trots dat wij ons vlees nu ook met het Beter Leven keurmerk kunnen aanbieden. Niet al onze producten zijn voorverpakt, om die reden zult u het Beter Leven keurmerk ook niet op onze producten aantreffen, wel communiceren we dit in onze winkels en via het certificaat van Stichting Beter Leven keurmerk.

Het Beter Leven keurmerk is het grootste duurzame keurmerk van Nederland. In 2017 heeft de Dierenbescherming voor slagers die kiezen voor diervriendelijker vlees, een keuringssysteem ontwikkeld voor het Beter Leven keurmerk, samen met innovatieve slagers. Wij zijn een van die slagers die voldoen aan de strenge eisen voor hert Beter Leven keurmerk.

Meer ruimte Inmiddels werken er ruim 1.800 boeren volgens de strenge criteria, die door onafhankelijke instituten worden gecontroleerd. In 2018 hebben zo’n 35 miljoen dieren een beter leven gehad met het Beter Leven keurmerk. Ze hebben meer ruimte, afleidingsmateriaal, GMO vrij voer, een verplichte verdoving voor het slachten en GMO vrij voer krijgen. Onafhankelijke controleurs houden toezicht en controleren de hele Beter Leven keurmerk keten van boer tot winkelvloer.

Slagerij Jellema is blij dat alle ! producten met het Beter leven keurmerk in zijn assortiment heeft. “Hiermee stel ik mijn klanten in staat een verantwoorde keuze te maken. Kwaliteit leverde ik natuurlijk al, dat wij daar nu voor wat betreft dierenwelzijn een schepje bovenop kunnen doen, geeft een goed gevoel. Dat wij ons daarbij gesteund voelen door een keurmerk van de Dierenbescherming, is natuurlijk fantastisch”, aldus een enthousiaste Gerrit en Paul Klement van Jellema’s Keur Slagerijen.

Beter Leven 2 ster rundvlees

IMG1652

Het rundvlees van Jellema Keurslagerijen is gecertificeerd met 2 sterren Beter Leven afkomstig van Nederlandse, vrouwelijke runderen die zijn ingezet voor het beheer van de natuurgebieden.


Kwaliteitsvlees van eigen bodem

De runderen eten gevarieerd, bewegen veel en worden gemiddeld 5 á 6 jaar oud. Zo krijgt het vlees voldoende tijd om te rijpen en de smaak uit de natuur in zich op te nemen. 

Het Wroetvarken (beter leven 1 ster)

Varkens moeten wroeten

Wij vinden dat varkens moeten wroeten! Daarom hebben we gekozen voor Beter Leven varkens. Deze varkens worden gehouden op een dikke laag strooisel. Hier kunnen ze naar hartenlust rusten, spelen en natuurlijk wroeten. Met elkaar, want varkens zijn groepsdieren.

beterleven1stermin20mm-RGB

De smaak van ons Beter Leven varkens

Doordat onze varkens ontspannen kunnen opgroeien met elkaar is het bijvoorbeeld ook niet nodig om hun staarten te couperen. Bovendien krijgen ze alleen medicijnen als ze ziek zijn, dus geen preventieve antibiotica.

De smaak van onze varkens is vol, de
structuur mals en de mogelijkheden zijn eindeloos. Reden genoeg om te kiezen voor het Wroetvarken.

Scharrelhoen (beter leven 2 ster)

Hollandse Scharrelkippen

DE SCHARRELHOEN

Bourgondisch scharrelhoen heeft zich toegelegd op het op diervriendelijke wijze kleinschalig en ambachtelijk houden van scharrelpluimvee in de stallen.

Bourgondische scharrelhoen heeft voor u een ouderwets lekkere scharrelhoender gefokt welk met een speciaal soort voer, rijk aan kruiden & granen, grootgebracht wordt in ons eigen land. Tijdens zijn vrije leven blinkt hij uit in vitaliteit omdat hij ook buiten zijn kostje naar believen bij elkaar scharrelt.

De overheerlijke smaak herinnert u aan vroeger tijden.


Hoe leven de Bourgondische scharrelhoenders?
De kuikens komen uit het ei en krijgen direct een verwarmd plaatsje in een stal voorzien van stro. In tegenstelling tot de moderne houderij, groeien onze kuikens op in hun eigen tempo. Als de kuikens groter worden, kunnen ze zelf buiten hun kostje opscharrelen. Het voer dat de scharrelhoen krijgt wordt speciaal gemaakt van ten minste 70% granen en is zonder  toevoegingen van groeibevorderaars of antibiotica.


Waar leeft de Bourgondische Scharrelhoen?
Op de Veluwe  staan kleinschalige stallen met buitenuitloop in de weilanden. Elke morgen worden er buiten granen uitgestrooid om de scharrelhoenders in de weide te laten scharrelen.

In tegenstelling tot andere Scharrelkippen(1 ster) heeft onze Scharrelhoen een vrije uitloop naar buiten(2 ster)

 

 

87472-01

Jellema, Keurslager

Van Echtenstraat 4
7891LM Klazienaveen
0591312624
0591318078

Openingstijden

maandag 08:00 - 17:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:30 - 16:00
zondag Gesloten

Jellema, keurslager

Valkenveld 46
7827HC Emmen
0591632142
0591318078
maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:30 - 16:00
zondag Gesloten