De 1e slagerij in Nederland met het Beter Leven Keurmerk

Wij zijn Keurslager Jellema, met een ambachtelijke slagerij in zowel Klazienaveen als Emmen. Iedere dag zijn we bezig met onze passie voor dit mooie vak, maar dat is niet het enige... Wij zijn ook de eerste slagerij in Nederland die van de Dierenbescherming het Beter Leven Keurmerk heeft gekregen!

Wellicht denkt u; De eerste? Het Beter Leven Keurmerk is toch niets nieuws? Dat klopt! Maar wij zijn écht de eerste slagerij in Nederland met dit keurmerk. Wij hebben het Beter Leven Keurmerk ontvangen voor ons varkensvlees, rundvlees en de kip!

Waarom kiezen wij eigenlijk voor het Beter Leven Keurmerk

  • Het dierenwelzijn wordt nauwlettend in de gaten gehouden. En dierenwelzijn staat bij ons hoog in het vaandel!

  • De kwaliteit van ons vlees is gegaran- deerd in orde. Het Beter Leven Keurmerk bevestigt dit.

  • Ons vlees heeft, mede door de goede zorgen, een heerlijke smaak.

  • We werken graag mee aan een wereld waarin met respect wordt omgegaan met de dieren. Dat is beter voor ieder- een; mens, dier en milieu.

  • Het voer van de Wroetvarkens is GMO vrij

Beter Leven Keurslager Jellema

Nieuwsbericht oktober 2019

KLAZIENAVEEN - Klanten van Keur Slagerij Jellema, in Klazienaveen en Emmen kunnen sinds heden kiezen voor producten die diervriendelijker zijn geproduceerd. Het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming staat daarvoor garant. Bij Keur Slagerij Jellema gaat het om Varkensvlees, Kip en Rundvlees.

Weten dat het dier een beter leven heeft gehad, van boer tot slacht, dat vinden wij belangrijk! Daarom zijn we trots dat wij ons vlees nu ook met het Beter Leven keurmerk kunnen aanbieden. Niet al onze producten zijn voorverpakt, om die reden zult u het Beter Leven keurmerk ook niet op onze producten aantreffen, wel communiceren we dit in onze winkels en via het certificaat van Stichting Beter Leven keurmerk.

Het Beter Leven keurmerk is het grootste duurzame keurmerk van Nederland. In 2017 heeft de Dierenbescherming voor slagers die kiezen voor diervriendelijker vlees, een keuringssysteem ontwikkeld voor het Beter Leven keurmerk, samen met innovatieve slagers. Wij zijn een van die slagers die voldoen aan de strenge eisen voor hert Beter Leven keurmerk.

Meer ruimte Inmiddels werken er ruim 1.800 boeren volgens de strenge criteria, die door onafhankelijke instituten worden gecontroleerd. In 2018 hebben zo’n 35 miljoen dieren een beter leven gehad met het Beter Leven keurmerk. Ze hebben meer ruimte, afleidingsmateriaal, GMO vrij voer, een verplichte verdoving voor het slachten en GMO vrij voer krijgen. Onafhankelijke controleurs houden toezicht en controleren de hele Beter Leven keurmerk keten van boer tot winkelvloer.

Slagerij Jellema is blij dat alle ! producten met het Beter leven keurmerk in zijn assortiment heeft. “Hiermee stel ik mijn klanten in staat een verantwoorde keuze te maken. Kwaliteit leverde ik natuurlijk al, dat wij daar nu voor wat betreft dierenwelzijn een schepje bovenop kunnen doen, geeft een goed gevoel. Dat wij ons daarbij gesteund voelen door een keurmerk van de Dierenbescherming, is natuurlijk fantastisch”, aldus een enthousiaste Gerrit en Paul Klement van Jellema’s Keur Slagerijen.

Beter Leven 2 ster rundvlees van P. van den Berg

IMG1652

Een goed product begint bij gezond en luxe vleesvee. Daarom werkt P. van den Berg samen met bedrijven die net als zij dat stapje extra zetten in het creëren van een diervriendelijke leefomgeving. Dat zijn veehouders die ook 's nachts nog even bij het jongvee gaan kijken.

In de zomer lopen de dieren in de wei en als ze worden afgemest krijgen ze ruime hokken en een dik ligbed van stro. Doordat de dieren het beste voer krijgen, bereiken ze gelijkmatig het punt van rijpheid. Alleen zo houden ze de kwaliteit van het vlees hoog en kunnen ze sturen op de wensen van de klant. 

Het Wroetvarken (beter leven 1 ster)

Varkens moeten wroeten

Wij vinden dat varkens moeten wroeten! Daarom hebben we gekozen voor Beter Leven varkens. Deze varkens worden gehouden op een dikke laag strooisel. Hier kunnen ze naar hartenlust rusten, spelen en natuurlijk wroeten. Met elkaar, want varkens zijn groepsdieren.

beterleven1stermin20mm-RGB

De smaak van ons Beter Leven varkens

Doordat onze varkens ontspannen kunnen opgroeien met elkaar is het bijvoorbeeld ook niet nodig om hun staarten te couperen. Bovendien krijgen ze alleen medicijnen als ze ziek zijn, dus geen preventieve antibiotica.

De smaak van onze varkens is vol, de
structuur mals en de mogelijkheden zijn eindeloos. Reden genoeg om te kiezen voor het Wroetvarken.

Boerderijkip (beter leven 1 ster)

Hollandse Scharrelkippen

Boerderijkippen zijn Hollandse Scharrelkippen die meer ruimte hebben om te leven, zowel in de stal als in de vrije uitloop. Door
het plantaardige voer, het natuurlijke dag- en nachtritme en de stimulatie van het natuurlijk scharrelgedrag, krijg je gezonde kippen.

Gegarandeerd antibioticavrij

Het vlees van de Boerderijkip heeft een heerlijke rijke smaak en is voor vele gerechten te gebruiken. Boerderijkip is ook gegarandeerd antibioticavrij,
ze krijgen alleen antibiotica als het echt nodig is. En die dieren worden dan niet meer gebruikt voor de consumptie. Wat de wel zo gezond is voor mens en dier.

Jellema, Keurslager K

Van Echtenstraat 4
7891LM Klazienaveen
0591312624
0591318078

Openingstijden

maandag 08:00 - 17:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:30 - 16:00
zondag Gesloten

Jellema, keurslager E

Valkenveld 46
7827HC Emmen
0591632142
0591318078
maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:30 - 16:00
zondag Gesloten