Jellema, Keurslager

Black Angus uit de Hollandse vrije natuur

Het Black Angus rund is een primitief runderras. Ze kunnen in de herfst veel reservevoedsel opslaan in vetlagen, waarop ze ‘s winters interen. Daardoor is het vlees van deze dieren ‘gemarmerd‘ doorregen met fijne vetadertjes. Dat vet verdwijnt tijdens de bereiding, het is echter essentieel voor de goede smaak van het vlees. Omdat de dieren het hele jaar in natuurgebeiden grazen hebben ze een hoog gehalte aan gezonde Omega-3 vetzuren.

Black Angus runderen staan bekend om hun gemoedelijke karakter en vermogen te kunnen opgroeien op schrale natuur gronden. Het ras staat dicht bij de natuur en gedijd het best in natuurgebieden waar grote variaties aan kruiden- en gras- soorten te vinden zijn.

Black Angus koeien staan ook bekend om het gemakkelijk afkalveren. Alle kalfjes worden in de vrije natuur geboren en mogen natuurlijk zo lang bij de moeder lopen als ze willen. Onze boer Henry Hoiting uit Appelscha houdt zijn runderen op biologische wijze, antibiotica en andere geneesmiddelen zijn niet toegestaan.

Van oorsprong is de Black Angus gefokt als vleesras
Maar doordat deze ook gebruikt worden om onze natuurgebieden te onderhouden. Kun je ook zeggen dat het een dubbeldoelrund is, natuur en vlees. 

Jellema, Keurslager

Van Echtenstraat 4
7891LM Klazienaveen
0591312624
0591318078

Openingstijden

maandag 08:00 - 17:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:30 - 16:00
zondag Gesloten